Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Frittata är en klassisk italiensk ugnsbakad omelett som gör sig utmärkt både som brunch och lunch/middag. I vår variant används bröd som blivit över! Bröd frittata – mättande, god och perfekt brunchlyx!
Ingredienser
ca 3-4 pers
Ca 4 skivor Italienskt Lantbröd
1 Gul lök
Ca 200 g grönkål
5 st ägg
2 dl mjölk
60 g parmesanost
Smör att steka i
Salt och peppar efter smak
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär brödskivorna i fyrkanter. Skölj och ansa grönkålen. Finhacka gullöken
Vispa ihop ägg, mjölk och parmesan. Salta och peppra efter smak
Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brödbitarna tills de fått lite yta. Stek sedan gul lök och grönkål. Blanda ner brödbitarna i stekpannan med grönkålen och gullöken så de suger upp smakerna.
Överför bröd, grönkål och gul lök till en ugnsfast form. Häll över äggstanningen.
Sätt in i ugn i ca 20 minuter på 200 grader tills frittatan börjat få en fin yta.