Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Läcker svampsmörgås med picklade rödbetor och Västerbottenost.
Ingredienser
(ca 4 pers.)
Pågen Surdegsgoda
Ca 600 g blandad svamp
2 msk smör
1 pkt riven Västerbottenost
½ spetskål
100 g solroskärnor
1 knippe persilja
1 citron
Picklade rödbetor (förbereds dagen innan)
2-3 stora rödbetor
0,5 dl ättika (12%)
1 dl socker
1,5 dl vatten
½ chili
2 krm peppar
Tillagning
Gör så här
Koka upp ättika, socker och vatten, tills sockret är löst. Tillsätt lite salt och peppar. Låt det svalna.
Skölj, skala och skär rödbetorna i tunna skivor på en köksmandolin. Lägg rödbetorna och den halva chilin i ättikslagen och täck med plastfilm. Låt stå i kylskåpet till nästa dag.
Rengör svamparna och skär dem i grova bitar. Fräs dem i smöret i en varm panna tills de blir gyllene. Tag pannan av värmen och låt dem svalna en stund.
Riv västerbottenosten över svamparna och vänd runt försiktigt.
Skär spetskålen fint och pressa citronsaften över. Tillsätt lite salt och peppar.
Rosta solroskärnorna i en torr panna.
Skölj och hacka persiljan grovt.
Lägg upp spetskålen på brödet. Därefter den ljumma svampen.
Garnera med de picklade rödbetorna, de rostade solroskärnorna och den grovt hackade persiljan.
TIPS! Om du vill förenkla för dig, använd inlagda rödbetor.