Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Summer pudding är en brödbaserad brittisk efterrätt som engelsmännen har njutit av sedan slutet av 1800-talet. Nu är det din tur att laga den här goda, bäriga och vackra desserten – det är faktiskt mycket enklare än det ser ut!
Ingredienser
150 g socker
850 g frysta bär
Ca 8 skivor JätteFranska (beror lite på hur stor skål du använder) OBS brödet får gärna vara på väg att bli torrt.
Färska bär och vaniljsås till servering (grädde går också bra)
Tillagning
Gör så här
Koka upp frysta bären med sockret tills sockret har lösts upp och bären börjar släppa ifrån sig saft.
Skär av skalkarna på bröden (spara och gör ströbröd på). Skär en rund skiva bröd som passar botten av din skål.
Doppa ena sidan av bröden i bärsåsen och placera sedan bröden i skålen så de täcker runt om. Fyll upp eventuella hål med brödbitar så att bärjuicen inte kan läcka igenom.
Häll i bären. Spara ca en halv dl av såsen. Täck över med resten av bröden och se till att det inte finns några hål.
Lägg tallriken över skålen och placera en tyngd på (ca 1,5kg) för att trycka ihop puddingen. Låt stå i kylskåpet över natten.
När puddingen fått stå över natten kan du ta ut den ur kylskåpet och plocka av tyngden och tallriken. Använd en kniv för att försiktigt lossa puddingen från skålens kant.
Vänd upp och ner på serveringsfatet. Om brödet inte sugit upp bärjuicen på alla ställen kan du använda den dl som vi sparade för att täcka dessa områden och få en jämn färg.
Dekorera puddingen med färska bär. Servera med vaniljsås.