Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Gör hemmagjort ströbröd på ditt favoritbröd! Ett enkelt och perfekt sätt att ta tillvara på bröd till sista smulan. Ströbrödet kan sedan användas i köttbullar eller som panering, och du kan fortsätta njuta av smaken av ditt favoritbröd.
Tillagning
Gör så här
Byt brödet i lite mindre bitar i en mixer och mixa sedan tills det blir lagom finkorningt.
Strö ut brödsmulorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ställ in i ca 10-12 minuter i 175° (OBS, ugnar kan bli olika varma olika fort, håll därför koll under tiden).
Rör runt smulorna efter halva tiden så att det blir jämnrostat.
Tag ut och låt svalna, lägg i förslutna burkar och förvara torrt, svalt och mörkt.