Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Börja med svampröran. Skala och skiva löken tunt. Hacka svampen i små bitar. I rykande het stekpanna, droppa i oljan. När oljan ryker, häll i svampen och stek hårt tills den tar färg. Sänk värmen och lägg i lök och en klick smör. Rör runt och låt löken bli mjuk. Häll i vinägern och låt koka ihop, ca 10 minuter. Låt svalna. När röran är rumstempererad, lägg i äggulan och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
Smält smör i en medelvarm stekpanna tills smöret är ljusbrunt. Stek äggen i smöret tills vitan precis stelnar.
Rosta brödskivorna.
Lägg ett stekt ägg på varje brödskiva. Lägg på svamp- och lökröran och hyvla över tunna skivor parmesan. Salta och peppra.
Tips! Om du knäcker ägget i ett glas och sedan häller det sakta i stekpannan är det lättare att se till att det stekta ägget får fin form.