Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Kanske den svåraste, men mest spektakulära Gifflar-efterrätt du kan bjuda på. Antar du utmaningen? Här får du tips och trix som gör det lite lättare.
Ingredienser
Smält ljus choklad över vattenbad och rör runt med jämna mellanrum.
Ta skålen med smält choklad av värmen och låt svalna i ca 10 minuter.
Häll den svala chokladen i ena delen av sfären tills det täcker mer än hälften av ytan.
Sätt ihop de två delarna och rotera sfären långsamt tills chokladen täcker hela ytan.
Sätt sfären i kylskåpet i 3 timmar, men ta ut den och rotera var 15:e minut för att chokladen ska fördela sig jämt.
Efter 3 timmar tar du ut sfären och lossar försiktigt de båda delarna och förhoppningsvis har du en hel chokladsfär.
Värm upp en tallrik i mikro eller under varmt rinnande vatten och torka av.
Tryck försiktigt sfären på den varma tallriken tills du har ett hål stort nog att lägga Gifflar och annat gott under.
Gör kolasås enligt receptet. När kolasåsen är tjock nog är den redo att hälla över chokladsfären. Kom ihåg att ha såsen så varm som möjligt när du häller den.
Ingredienser Kolasås:
5 dl vispgrädde
6 msk socker
2 msk smör
Tillagning
Gör så här
Häll sockret i en kastrull och låt det smälta under medelhög värme.
Rör inte med sked eller liknande då sockret kommer fastna.
När sockret smält tar du i smöret och skaka kastrullen lätt så sockret och smöret blandas.
Häll i grädden och rör runt med en sked.
Låt kolasåsen sjuda i ca 15 minuter på låg värme så det inte kokar över.
När kolasåsen är tjock nog är den redo att hälla över chokladsfären.
Kom ihåg att ha såsen så varm som möjligt när du häller den.