5 5 1 0 röster

Smulpaj med grönkål

Gör en pajdeg på brödsmulor och fixa en fräsch och svinnsmart middag av det sista i brödpåsen.


Ingredienser

4 portioner

Spenatfyllning:

  • 450 g grönkål
  • 1 lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g fetaost
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Smuldeg:

  • 80 g kallt smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 6-8 skivor av valfritt Pågen-bröd. (Här använder vi Levain)

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka löken.
  3. Stek lök, vitlök och grönkål i lite olja tills grönkålen sjunker ihop.
  4. Blanda grönkålen med smulad fetaost och häll i en pajform.
  5. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll över grönkålsmixen i pajformen.
  6. Grädda mitt i ugnen tills den stannat, ca 30 min.
  7. Hacka under tiden upp brödet i cm-stora bitar.
  8. Blanda brödet med smör, salt, peppar till en smulig deg. Mängden bröd du behöver beror på vilket bröd du väljer. Degen ska kännas lite kladdig men fast.
  9. Strö smuldegen över den gräddade pajfyllningen och grädda mitt i ugnen i 225° tills smuldegen har fin färg, ca 20 min.