Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Börja med glassen: Dela avokadon, ta ur kärnan och skeda upp fruktköttet i en bunke. Tillsätt socker, gräddfil, vispgrädde, citronsaft och salt. Mixa samman med en stavmixer eller i matberedare till en len konsistens. Justera sötman, syran och sältan efter egen smak.
Kör sedan massan i glassmaskin till lagom glasskonstistens, eller häll i en plastbunke och ställ i frysen i cirka fem timmar. I det senare fallet, rör gärna om några gånger under frysningen.
Skär bort kanterna från brödet och skär sedan varje skiva i två. Stek brödet gyllene i rejält med smör i en stekpanna. Lägg det smörstekta brödet på tallrikar och skeda på glassen. Strö över gräslök, chiliflakes och en nypa flingsalt. Ringla över olivoljan, avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera direkt!