Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Smörrebröd med gurksallad, avokadomajonnäs och rostbiff
Studentfirandet, ett slut och en början på samma gång. Bägge sakerna är värda att fira – förslagsvis med de här snittarna.
Ingredienser
8 stycken
Gurksallad
2 saltgurkor
1 dl syltlök
1/2 kruka persilja
svartpeppar
Avokado- och dragonmajonnäs
1 avokado
1 dl majonnäs
1 msk hackade dragonblad i vinäger
1/2 dl rostad lök
salt
Montering
8 skivor Kavring
1 msk smör till bröden
8 små salladsblad, gärna
huvudsallad
8 skivor rostbiff
Tillagning
Gör så här
Gurksallad: Skär gurkorna i små tärningar. Hacka syltlöken grovt. Finhacka persiljan. Rör samman och krydda med svartpeppar.
Avokado- och dragonmajonnäs: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i centimeterstora kuber. Blanda samman avokado, majonnäs, dragon och lök. Smaka av med salt och peppar.
Montering: Skär bort kanterna på brödet. Bred på smöret och avokado- och dragonmajonnäsen. Lägg på salladsblad och rostbiff. Toppa med gurksalladen.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.