Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Smörgåsbakelser är en personlig variant av dopklassikern smörgåstårta – med dessa är det lätt att ge ett bra första intryck.
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1 liten rödlök
1/2 ask (à 20 g) färsk dill
1/2 förp (à 460 g) handskalade räkor i lake
2 dl majonnäs
svartpeppar
125 g varmrökt lax
Montering
1/2 förp (à 250 g) snacksgurka
4 rädisor
ca 25 g ärtskott
1/2 förp (à 460 g) handskalade räkor
4 Hönö Bohuskaka
2 msk majonnäs
1/2 (förp à 20 g) färsk dill
Tillagning
Gör så här
Fyllning: Skala och finhacka löken. Hacka dillen. Låt räkorna rinna av och grovhacka dem.
Rör ihop lök, dill, majonnäs och räkor i en bunke. Krydda med svartpeppar. Bryt laxen i bitar och vänd försiktigt ner den i bunken.
Montering: Hyvla långa remsor av gurkan med mandolin eller osthyvel. Hyvla eller skär rädisorna i tunna skivor. Skär ärtskotten i ca 2 cm långa bitar och vänd ihop dem med räkorna och krydda med svartpeppar.
Fördela fyllningen på underdelarna av bröden och lägg på överdelarna som lock. Bred majonnäsen på sidorna och fäst gurkremsorna så att de sticker upp lite över kanten. Lägg räk- och ärtskottsblandningen på toppen och garnera med dill.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.