Små sillsmörgåstårtor på Skanörgrova - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Små sillsmörgåstårtor på Skanörgrova

Skangörgrova är ett mustigt, saftigt hantverksbröd som passar utmärkt att göra sillsmörgåstårta med. Dessa små goda varianter äter man var och en och är fyllda av sommarsmaker. Perfekt att göra när man rensar kylskåpet efter midsommar!


Ingredienser

Dekoration/Topping

  • ca 100 g färskost
  • Färsk gräslök (finhackad)
  • ca 6 st rädisor (skivade i tunna skivor)
  • ½ Rödlök (skivad i tunna skivor)
  • Några knippor färsk dill
  • ½ burk matjesill

Sillfyllning

  • 1 ½ burkar matjessill
  • 1 hårdkokt ägg
  • ½ gul lök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl finhackad dill
  • salt, peppar och några skvättar citron efter smak

Tillagning

Gör såhär
  1. Finhacka matjessill (glöm inte att spara ½ burk till topping!l, ägg och gul lök.
  2. Blanda creme fraiche och majonnäs i en bunke och tillsätt sedan sill, ägg, gul lök och dill.
  3. Smaka av salt, peppar och en skvätt citron.
  4. Lägg ut fyra skivor Skanörgrova och lägg på sillfyllningen på vardera skiva.
  5. Upprepa för lager två av tårtan.
  6. Sista skivorna Skanörgrova kommer bli toppen av tårtorna.
  7. Bred på rikligt med färskost på vardera skiva och lägg på vardera av tårtorna.
  8. Toppa rikligt med hackad gräslök, matjessill, skivade rädisor, skivad rödlök och färska dillknippen.