Små brödpajer med västerbottenost - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Små brödpajer med västerbottenost

Istället för att göra en stor paj till kräftskivan så kommer här ett tips på att göra flera små brödpajer i muffinsform. En klassisk västerbottenpaj i mini-format och med färskt bröd istället för pajdeg. Så lättlagat, gott och dessutom fint att servera!


Ingredienser

  • 6 skivor Rosta!
  • ca 5 dl riven västerbotten-ost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak

Topping:

  • Färsk dill
  • Rom
  • Gräddfil
  • ca ½ finhackad rödlök

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och vispgrädde och blanda ner den rivna osten. Salta och peppra.
  3. Smöra en muffinsplåt och tryck sedan ner en brödskiva i varje grop. Försök täcka hela formen och undvika hål. Ett tips är att riva eller skära en skåra i brödet och sedan vika över kanterna över varandra för att ge brödet en konform som bättre passar muffinsformen.
  4. Häll pajfyllningen i bröden och ställ in i ugnen i ca 15 minuter tills du ser att brödpajerna rest sig.
  5. Toppa brödpajerna med en klick rom, gräddfil, lite finhackad gräslök och en knippe dill.