Skorpor med Rabarber- och jordgubbskompott - Recept | Pågen
4 5 1 2 röster

Skorpor med Rabarber- och jordgubbskompott


Ingredienser

  • 450 g rabarber
  • 350 g jordgubbar 
  • 150 g socker
  • 3 msk majsstärkelse  
  • 1 vaniljstång

Tillagning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. 
  2. Skölj rabarber och jordgubbar och skär i mindre bitar.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  4. Blanda socker, vanilj och majsstärkelse i en skål.
  5. Lägg jordgubbar och rabarber i en ugnsfast form och blanda med socker, vanilj och majsstärkelsen.
  6. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
  7. Rör om efter halva tiden.
  8. Häll upp kompotten i burkar och låt den svalna i kylen.