Sillsmörgåstårta i glas med Kavring
5 5 1 0 röster

Sillsmörgåstårta i glas med Kavring

Snabb smörgåstårta som du gör direkt i serveringsglaset! Smidigt, kul att servera och magiskt gott. Godast blir de med midsommarfavoriten mustig Kavring såklart!


Ingredienser

Fyllning:
  • 2 burkar matjessillfiléer, à 200-215 g
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning

Gör så här
  1. Börja med fyllningen. Låt matjessillen rinna av. Finhacka sill, ägg och rödlök. Blanda med majonnäs, crème fraiche och dill. Smaksätt med nymalen svartpeppar.
  2. Välj ett lagom stort glas, gärna ett coupeglas. Stansa ut rundlar av Kavring-skivorna med hjälp av glaset. Tips! Spara brödet som blir över och gör eget ströbröd.
  3. Varva bröd (två skivor i vardera glas) och fyllning i glasen.
  4. Avsluta med att dekorera smörgåstårtorna med tunt skivad gurka och rädisor samt ärtskott.