Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Sillabakelse med kavring, matjessillfiléer och västerbottenost
Skäm bort dina gäster med denna delikata sillabakelse, perfekt för alla tillfällen. Med en bas av kavring, krämig Kesella och smakrik västerbottenost, kombinerar denna rätt klassiska smaker av matjessill, potatis och pepparrot.
Ingredienser
4 pers.
6 skivor kavring
3 kokta kalla potatisar
3 matjessillfiléer
50g västerbottenost eller annan lagrad ost
2 gröna äpplen
1 rödlök
1 dl finhackad gräslök
3 dl Kesella
1 msk riven pepparrot
1 tsk socker
Salt och peppar
Till garnering: matjessill och lite gräslök
Tillagning
Gör så här
Tärna potatisarna i 1/2 cm stora kuber.
Skär matjessillfiléerna i små tärningar.
Riv osten, skala och tärna äpplena, och finhacka rödlök och gräslök.
Blanda alltsammans med Kesella, pepparrot och socker till en röra.
Smaka av med salt och peppar.
Varva brödskivorna med fyllning i tre lager och bred fyllning på toppen.
Dela bakelserna i rektanglar och garnera med ett par bitar matjessill och gräslök.
Denna goda sillabakelse kan också göras som en liten smörgåstårta.
Dubbla receptet och sätt ihop brödskivorna i stället, 4 skivor per ”våning”.