Rostat bröd med Rödbetssoppa - LantGoda - Recept | Pågen
45 minuter
4 5 1 2 röster

Rödbetssoppa med spiskummin och koriander med surdegsbröd

En sidekick är den som hjälper hjälten genom att kontrastera och bidra med andra kompletterande kvaliteter. Så varför inte servera lätt rostat surdegsbröd som sidekick till den östeuropeiska bistroklassikern Borsjtj?


Ingredienser

2 portioner

Rödbetssoppa med spiskummin och koriander

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 375 g rödbetor, skalade och grovrivna
  • Salt och peppar
  • Olivolja till stekning
  • 2 msk hackad färsk mejram
  • Grekisk yoghurt
  • Färsk mejram

Sidekickmackan

  • 2 skivor LantGoda
  • 2 msk cream cheese
  • 3/4 dl gruyère, grovriven
  • 1 krm chiliflakes

Tillagning

Rödbetssoppa med spiskummin och koriander

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs på låg värme i olivolja i 5 minuter.
  2. Tillsätt spiskummin, koriander och paprikapulver och fortsätt fräsa ett par minuter.
  3. Späd med buljong och låt koka upp. Tillsätt rödbetorna och låt koka i 30 minuter.
  4. Rör ner färsk mejram och mixa soppan slät.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med en klick yoghurt och strö över färsk mejram.

Sidekickmackan

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna med grillfunktion.
  2. Skär brödskivorna i trekanter.
  3. Bred cream cheese på brödet.
  4. Strö över riven ost.
  5. Gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 5 minuter och toppa med chiliflakes.