Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En lite friskare och färgstarkare variant av semla, som dessutom är helt vegansk! Välj den sötning som du gillar bäst – eller uteslut helt, men se då till att använda en riktigt mogen banan.
Ingredienser
(4 pers.)
4 Pågen Semlebullar
1 mogen banan, skivad och fryst
150 g blåbär, frysta
1 avokado, urkärnad och urgröpt
Valfri sötning, t.ex. florsocker, vaniljsocker, honung, gavesirap eller dadelsirap
½ -1 dl mandelsmör
Florsocker till garnering
Tillagning
Gör så här
Mixa samman banan, blåbär och avokado i en bunke med en mixerstav. Smaka av med valfri sötning.
Tag av locken på bullarna och bred på mandelsmöret på underdelen. Skopa på lite glass och lägg på locket. Pudra över florsocker och servera direkt!