Säsongens-smarrigaste-macka - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Säsongens smarrigaste macka!

Rostad RågLevain med krämig burrata, karamelliserad brysselkål och knaperstekt bacon.


Ingredienser

Du behöver (till 4 mackor)
  • 450 g brysselkål, ansade och halverade
  • 1 burrata
  • 1 paket bacon, hackade
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar, efter smak
  • 1 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 4 st skivor RågLevain

Tillagning

Gör så här
  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Stek det hackade baconet i en stor stekpanna på medelvärme tills det är knaprigt.
  3. Ta upp baconet och lägg åt sidan, men låt fettet vara kvar i pannan.
  4. Lägg brysselkålen i stekpannan med baconfettet. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Stek i cirka 5 minuter tills kålen börjar få färg.
  5. Flytta över brysselkålen till en ugnsplåt. Rosta i den förvärmda ugnen i 15–20 minuter, rör om halvvägs, tills de är karamelliserade och mjuka.
  6. Medan brysselkålen rostas, rosta brödskivorna i ugnen tills de är gyllenbruna.
  7. När brysselkålen är klar, ta ut den ur ugnen och ringla över balsamvinäger.
  8. Blanda i det stekta baconet och de hackade hasselnötterna.
  9. Toppa varje brödskiva med krämig burrata och den karamelliserade och baconknapriga brysselkålsblandningen.
  10. Avsluta med att strö över riven parmesanost.