Rostade räkor med basilikamajonnäs - Recept | Pågen
15 minuter
3 5 1 4 röster

Rostade räkor med basilikamajonnäs

God och lyxig förrätt!


Ingredienser

4 pers.

  • 500 g räkor med skal (färska eller tinade)
  • 1 röd chilifrukt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 stjälk blekselleri


Basilikamajonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk ljus senap
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1-2 msk finhackad basilika
  • salt och peppar 

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med basilikamajonnäsen. Rör ihop äggulan med senap och pressad vitlök i ett glas.
  2. Blanda ner vinäger och tillsätt sedan oljorna droppvis under omröring.
  3. Blanda ner finhackad basilika och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta räkorna i torr, het panna tills skalet fått lite färg.
  5. Tillsätt hackad röd chili (urkärnad) och fint skuren blekselleri samt lite grovmalen svartpeppar.
  6. Servera räkorna direkt med rostat bröd och basilikamajonnäs.