Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Hårda pass kräver mättande mackor. Den här – fylld med äggröra, bönor och kvarg – hjälper återhämtningen på traven.
Ingredienser
4 portioner
Bönsallad
1 förp (380 g) bönmix
1/2 silverlök
1/2 kruka körvel
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk harissakrydda
salt
Äggröra
1 ask (20 g) färsk gräslök
4 ägg
2 msk smör
1 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
Montering
1 avokado
8 skivor LingonGrova
4 salladsblad
250 g kvarg
Tillagning
Gör så här
Bönsallad: Häll bönorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken. Hacka körveln.
Rör ihop olivolja, vinäger och harissakrydda i en bunke. Vänd ner bönor, lök och körvel och smaka av med salt.
Äggröra: Skär gräslöken tunt.
Vispa upp äggen i en bunke.
Smält hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme och tillsätt äggsmeten. Rör i botten med en visp med jämna mellanrum tills det har blivit en tjock röra. Dra av från värmen, lägg i resten av smöret och rör tills det har smält. Tillsätt grädden i en stråle under vispning. Vänd ner gräslöken och smaka av med salt
och peppar.
Montering: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär det i skivor.
Lägg sallad, avokado, äggröra och bönsallad på bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
Servera med kvarg.
Tips: Rosta gärna bröden!
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.