Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Sandra Mastios läckra levainmacka med aubergineröra.
Ingredienser
4 pers.
8 skivor valfritt surdegsbröd eller levain
1 dl olivolja
2 aubergine
1 röd paprika
1 gul paprika
3 klyftor vitlök
½ rödlök
1 tsk havssalt
3 msk balsamvinäger
Pecorino
Tillagning
Gör så här
Skär grönsakerna i mindre kuber, ca 1x1 cm. Stek i rikligt med olivolja tills grönsakerna är mjuka och gyllene brynta, ca 20 min. Häll över 3 msk balsamvinäger och rör om, låt steka 5 min till.
Rosta brödet och lägg på den krämiga grönsaksröran, toppa med hyvlad pecorino och myntagremolata.