Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
En mustig gryta inspirerad av Italien som blir ännu matigare med gott Italienskt Lantbröd på toppen. Gör som bönderna i Toscana och ta till vara på de sista brödskivorna i denna smakrika böngryta!
Ingredienser
6 personer
Några skivor Italienskt Lantbröd
1 gul lök
2 msk olivolja
2 klyftor pressad vitlök
2 morötter
1 zucchini
300 g finkrossade tomater
300 g hela skalade tomater i tomatjuice
1 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk honung
400 g förkokta stora vita bönor
3 msk vitt vin
Några grönkålsblad
1 msk torkad timjan
Salt
Peppar
Parmesanost
Tillagning
Gör så här
Stek lök och vitlök i olivolja tills det mjuknat, tillsätt tärnade morötter och zucchini.
Stek snabbt och häll sedan i vinet, låt koka i någon minut.
Häll sedan i vatten, buljongtärning och torkad timjan, låt koka någon minut till.
Tillsätt därefter tomatpuré, krossade och skalade tomater och honung.
Låt grytan puttra i 15-20 minuter och ha sedan i grönkålen och bönorna.
Smaksätt därefter med salt, peppar, samt mer timjan och honung efter smak.
Toppa med strimlad parmesanost och stora rivna bitar av Italienskt Lantbröd.