Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Ett kalasgott tips som kommer bli barnens nya favorit. Regnbågspizza på en botten av fluffig Hönökaka toppad med krispiga grönsaker och lite grön pesto. Mat ska vara kul så väl som gott!
Ingredienser
Hönökaka
Riven ost
1 Blomkål
Ett paket Cocktailtomat
1 Orange paprika
1 Grön paprika
1 burk Majs
1 burk Grön pesto
1 Rödlök
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 250°C.
Hacka upp cocktailtomater, grön och orange paprika samt rödlök i små bitar. Dela blomkålen och skär av stjälken så du får små “blomkålsmoln”. Häll av vattnet från majsen.
Strö ut riven ost på Hönökaka och lägg sedan på toppingen. Börja med rödlök längst in, sedan pesto samt grön paprika, majs, orange paprika och längst ut cocktailtomater. I varje hörn av regnbågen lägger du en bit blomkål.
Ställ in pizzamackorna i ugnen i ca 10-15 minuter tills osten smält och grönsakerna fått färg.