Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Krämigt lyxig räkcheesecake med smakrik botten av högtidsfavoriten Kavring – perfekt till Midsommar- eller påsklunchen!
Ingredienser
Botten:
300g Kvaring
100g smör
Cheesecake:
200g creme fraiche
400g cream cheese
200g skalade räckor (spara några till topping)
2msk stenbitsrom (eller tångrom)
3 msk finhackad rödlök
3 msk hackad gräslök
3 msk hackad dill
2 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft
Salt och peppar efter smak
Till topping
Citronskivor
Dill
Gräslök
Skalade räkor
Tillagning
Gör så här
Mixa brödet till smulor. Bryn smöret och mixa ihop med brödsmulorna
Täck botten av en form med bröd-mixen (ca 18x25 cm eller ca 20 cm i diameter om du använder en rund form). Tryck till så du får en fast och jämn botten
Blanda ihop creme fraiche, cream cheese, rödlök, gräslök och dill, dijonsenap och ctronsaft. Salta och peppra efter smak.
Hacka de skalade räkorna (spara några att toppa cheesecaken med) och blanda ner i cheesecake-röran.
Smeta ut cheesecakeröran på kavring-botten och stryck ut den så du får ett jämnt lager.
Låt stå i kylen i ca 3-4 timmar tills cheesecaken känns fast.
Pynta cheesecaken med räkor, dill, gräslök och en citronskiva på varje slice.