Rågbröd med västerbottensost - Rågbröd - Recept | Pågen
20 minuter
2 5 1 4 röster

Macka med västerbottensost, kallrökt skinka och pickles


Ingredienser

4 pers.

  • 4 skivor Pågen Rågbröd
  • eller Pågen Kornelle
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 dl majonnäs
  • 8 skivor kallrökt skinka
  • 2 hela saltgurkor
  • smörgåskrasse
  • salt och peppar från kvarn

 

Pickles

  • 1 liten skalad morot
  • 1 liten skalad palsternacka
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 lagerblad

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda västerbottensost, pepparrot och majonnäs.
  2. Salta och peppra.
  3. Fördela röran på brödet.
  4. Lägg på skinkan och pickles.
  5. Dela och lägg på saltgurkan.
  6. Garnera med krasse.

 

Pickles

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten tills sockret är löst.
  2. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem med lagerbladen. Låt svalna.

 

TIPS! Gör som en dubbelmacka om du är hungrig!