Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Samla höstens godaste smaker på en skiva Råg Levain! Med ugnsbakad kål och kryddig pumpahummus får du en macka som är både matig, mumsig och dessutom helt veganskt. Passar både som lunch och middag!
Börja med pumpahummsen. Skär pumpan i bitar (ca 2 cm tjocka). Lägg ut bitarna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oljan och strö över salt.Ställ i ugnen i ca 25-30 minuter tills bitarna fått en fin färg och mjuknat.
Häll av kikärtorna och lägg i en matberedare ihop med pumpan. Tillsätt olja, vitlök och kryddor. Mixa till en slät röra. Om du vill ha en luftigare och lättare pumpahummus kan du tillsätta lite vatten och mixa tills du når den konsistensen du är ute efter.
Dags att rosta blomkålen. Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen längs med så du fått platta bitar (vet ej hur man förklarar detta?). Lägg ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och lite flingsalt och peppar.
Ställ i ugnen i ca 20-30 minuter tills blomkålen fått en fin yta och mjuknat.
Nu till grönkålen. Sänk värmen till 150°C.
Riv av grönkålen från stjälken och skölj. Massera in olja, riven vitlök, salt och svartpeppar i grönkålen och lägg ut den på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter tills de blivit krispiga. Det kan gå snabbt, så håll gärna koll under tiden så de mindre bitarna inte bränns!
Tips! Det går att rosta blomkål och grönkål tillsammans på varsin plåt på ca 200 grader, men tänk då på att hålla extra koll på grönkålen så att den inte bränns.
Nu är det dags att sätta ihop mackan! Bred ut rikligt med pumpahummus på en skiva Råg Levain. Tips om du vill ha lite extra piffiga mackor är att använda en sprits!
Lägg ut den krispiga grönkålen och toppa med blomkål.