Pulled pork burgare med snabbpicklad gurka och coleslaw - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Pulled pork burgare med snabbpicklad gurka och coleslaw

Möra, rökiga bitar av pulled pork med krispig coleslaw är basen i denna saftiga burgare. En perfekt balans mellan sötma, syra och mustiga smaker – en riktig favorit för alla som älskar rejäla, smakrika burgare!


Ingredienser

Till 4 Burgare

Snabbpicklad gurka

  • 1 gurka, tunt skivad
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt

Coleslaw

  • 200 g rödkål, strimlad
  • 4 g havssalt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med den snabbpicklade gurkan. Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt i en skål. Rör om tills sockret löser sig. Lägg i gurkskivorna och låt stå i minst 30 minuter.
  2. Fortsätt med coleslawn. Lägg den strimlade kålen i en skål och tillsätt saltet. Krama kålen med saltet, och vänd det några varv och låt sedan stå i 15 minuter. Lägg sen i majonnäs, dijonsenap, vitvinsvinäger och blanda väl.
  3. Smöra bröden på snittytan och stek dem hastigt i en stekpanna eller grilla dem i ugnen.
  4. Bred ut bbq-sås på bottenbrödet lägg
    sen på en generös mängd pulled pork.
    Toppa med coleslaw och snabbpicklad gurka. Lägg på brödlocket och servera.

Tips på tillbehör: Grillad majs med vitlökssmör och finhackad persilja.