4 5 1 98 röster

Prinsessmörgåstårta

En ljuvlig smörgåstårta med lager av färsk Roast‘n Toast fylld av krämig räk- och laxröra. Minst lika god på insidan som den är fin på utsidan. Den här kommer garanterat imponera!


Ingredienser

Du behöver:

  • 27 skivor Roast n toast

 Skagenröra:

  • ½ rödlök
  • 1 msk pressad citron
  • 480 g Handskalade Räkor
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • Salt och peppar efter smak

 Laxröra:

  • ½ rödlök
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • ½ dl finhackad färsk dill
  • 150 g kallrökt eller gravad lax
  • Salt och peppar efter smak

 Dekoration:

  • ca 2 dl creme fraiche
  • 1 skiva kallrökt/gravad lax
  • 1 ½ gurka
  • Några dillvippor

Tillagning

Gör så här:

Skagenröra

  1. Finhacka rödlök och dill. Blanda creme fraiche och majonnäs i en medelstor bunke, blanda ner dill och rödlök samt räkorna. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå kylt tills det är dags att montera smörgåstårtan.

Laxröra

  1. Dela laxen i ca 1 cm stora bitar, spara en skiva till dekoration. Finhacka rödlöken.
  2. Blanda ner creme fraiche, rödlök, dill och lax i en medelstor bunke. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå kylt tills det är dags att montera smörgåstårtan.

Smörgåstårta

  1. Skagenröra: Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop creme fraiche och majonnäs, rör ner finhackad rödlök, dill och räkor. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå i kyl.
  2. Laxröra: dela laxen i mindre bitar (spara en skiva till dekoration). Blanda ner creme fraiche, finhackad rödlök, dill och lax. Smaka av med citron, salt och peppar. Låt stå i kyl.
  3. Hyvla gurkan med en osthyvel så du får tunna slantar. Låt ligga i en skål med vatten tills det är dags att dekorera.
  4. Skär av kanterna av bröden och lägg åt sidan (Tips! Gör brödfries eller krutonger av dem).
  5. Lägg ut nio brödskivor på en stor skärbräda. För att få den runda formen kan du använda en stor skål och pressa ner på skivorna och sedan skära runt. Upprepa så du har tre cirklar av brödskivor, gör lager två och tre lite mindre för varje gång för att skapa rätt form på tårtan. Lägg undan andra och tredje lagret.
  6. Börja med första lagret bröd och bred på ett rikligt lager skagenröra. Lägg mest av fyllningen i mitten för att skapa en rund form på tårtan.  Lägg på nästa lager bröd och sprid ut laxröran på samma sätt.Lägg på det översta lagret bröd och täck sedan tårtan med creme fraiche.
  7. Dekorera genom att lägga gurkskivor runt tårtan i ett lapptäcke. Snurra en laxskiva till en ros och placera den på toppen tillsammans med en dillvippa.