Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Vego grillmacka med svamp, lök och smält gruyèreost
Redo för en riktig smakbomb? Portobello grilled cheese är en varm macka fylld till bristningsgränsen med portobellosvamp, schalottenlök, färskost, timjan och smält gruyèreost.
Ingredienser
4 portioner
4 skivor Pågen JätteFranska
200 g portabellosvamp
2 schalottenlökar
4 msk smör
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk hackad färsk timjan
2 krm salt
3 msk färskost
200 g riven gruyèreost
Tillagning
Gör så här
Skiva portabellosvampen och schalottenlökarna.
Stek löken i hälften av smöret ca 10 minuter tillsden är mjuk och gyllene.
Lägg åt sidan.
Stek svampen med vitlöken och timjan i resten av smöret tills den är gyllene.
Krydda med salt.
Blanda färskost och riven gruyèreost.
Fördela på hälften av bröden tillsammans med svampen och lägg ihop med resten av skivorna.
Grilla i smörgåsjärn tills de blir gyllenbruna och osten har smält och servera direkt!