Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Pizzamackor med fänkålssallad, honung och champinjoner
Enkelt och gott när tiden är knapp
Ingredienser
4 portioner
Fänkålssallad
1 fänkål
1 morot
1 tsk rosépeppar
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt
250 g champinjoner
2 förp (à 125 g) mozzarella
8 skivor Surdegsbröd KärnSund
420 g pastasås zucchini och paprika
1 tsk oregano
Tillagning
Gör så här
Fänkålssallad: Ansa och hyvla fänkålen tunt eller skär tunt med kniv. Skala moroten, släng skalet och fortsätt skala av långa remsor. Stöt rosépepparn grovt i en mortel.
Rör ihop rosépeppar, honung, olivolja och vinäger i en bunke. Vänd ner fänkål och morot. Krydda med salt och låt dra minst 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Ansa och skiva champinjonerna. Skiva mozzarellan.
Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och bred på pastasåsen. Lägg på champinjoner och mozzarella och strö över oregano.
Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
Servera med fänkålssallad.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.