Pinchos snittar
5 5 1 0 röster

Pinchos snittar

Tre färgglada och fräscha munsbitar inspirerade av Spaniens pinchos – perfekt som förrätt eller till sommarens mingel och tapasbuffé!


Ingredienser

INGREDIENSER TILL CA 12 PINCHOS
(4 AV VARJE SORT)
KRONÄRTSKOCKSRÖRA
  • 1 st Hönö Skärgårdskaka
  • 1 burk kronärtskockshjärtan ca á 240g, utan olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk citronsaft
  • Zest av en halv citron
  • Salt och peppar
  • 1 msk hackad gräslök
PAN CON TOMATE
  • 1 skiva Pågen JätteFranska
  • 1 stor tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk god olivolja
  • Flingsalt
  • Färsk basilika eller oregano
MANCHEGO, FIKON & HONUNG
  • 1 skiva Pågen Råglevain
  • 4 skivor manchegoost
  • 2 färska fikon (eller torkade, tunt skivade)
  • 1 msk honung
  • Svartpeppar
  • 1/2 tsk chiliflakes

Tillagning

Gör så här
  • Rosta Jättefranska och RågLevain i ugn eller i brödrost. Dela varje brödskiva i fyra mindre bitar.
KRONÄRTSKOCKSRÖRA
  1. Mixa kronärtskocka, vitlök, citronsaft och zest till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred på brödet, toppa med finskuren gräslök.
PAN CON TOMATE
  1. Riv tomaten grovt på rivjärn, blanda med olivolja och lite flingsalt.
  2. Gnid in det rostade brödet med en halverad vitlöksklyfta.
  3. Skeda över tomatröran och toppa med färska örter.
MANCHEGO, FIKON & HONUNG
  1. Lägg en skiva manchego på varje brödbit.
  2. Toppa med skivade fikon och ringla över honung.
  3. Avsluta med nymald svartpeppar och lite chiliflakes.
Servera dina Pinchos direkt – gärna med tandpetare i varje för äkta pinchos-känsla!