5 5 1 0 röster

Macka med picklad svamp, ärtpesto och chilimajo

Ut och njut på en filt i parken. Gör en god utflyktsmacka med picklad svamp, chilimajo, sallad, rödlök och ärtpesto.


Ingredienser

Picklad svamp

  • 300 g svamp
  • 2 dl äppelcidervinäger / vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 5 msk honung
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 5 stjälkar av timjan
  • Skalen från 1 ekologisk apelsin
  • 1 tsk svart pepparkorn
  • 1 nypa salt

Ärtpesto

  • 1 skiva vitt bröd
  • 3 dl frysta, gröna ärtor
  • 1 dl parmesanost
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Mackorna

  • 4 skivor Pågen Längtan
  • Chilimajo
  • Sallad
  • Rödlök
  • Ärtpesto

Tillagning

Gör picklad svamp så här

  1. Rengör och skär svamparna i bitar. Häll vinäger, lök, honung och vatten i en kastrull – låt det sjuda i ca 10 minuter, tills hälften av lagen är kvar.
  2. Lägg i svamp, timjan, apelsinskal, salt och peppar i lagen och låt sjuda under locket i 5 minuter.
  3. Häll i rengjord glasburk och låt svalna. Låt stå i minst 24 timmar. De kan användas direkt, men smaken är starkare dagen efter.

Gör ärtpesto så här

  1. Bryt ned brödet i mindre bitar och rosta i stekpanna med lite olja.
    Koka ärtorna och riv osten.
  2. Mixa samtliga ingredienser tillsammans med det rostade brödet, ärtorna och osten till en slät pesto.

Gör mackorna så här

  1. Bred båda brödskivorna med chilimajo.
  2. Lägg sköljda salladsblad, picklad svamp, ärtpesto och rödlök på ena brödskivan.
  3. Lägg den andra skivan på toppen och pressa ihop.

Lämna en kommentar

0 kommentarer

*Obligatoriska fält. Din e-post kommer inte att visas i kommentarsfältet och vi kommer inte att använda din e-post i marknadsföringssyfte.