Pastramimacka med matjessill - Rågbröd - Recept | Pågen
10 minuter
4 5 1 6 röster

Macka med pastrami och pepparrotsspread


Ingredienser

4 pers.

  • 8 skivor Pågen Rågbröd
  • Pepparrotsspread (se recept nedan)
  • 8 skivor nötpastrami, tunnskivad
  • 8 skivor saltgurka, längdskivad
  • 4 msk rostad lök
  • 20-40 gram ruccola

 

Pepparrotsspread

  • 16 gram pepparrot, riven
  • 120 gram philadelphiaost
  • 1/2 citron, pressad (eller efter smak)
  • Salt
  • Vitpeppar

Tillagning

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till pepparrotsspreaden.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred pepparrotsspread på de två skivorna.
  4. Lägg på pastrami och lök på ena skivan.
  5. Lägg gurka på andra skivan.
  6. Lägg spenat på löken och lägg på skivan med gurka.