Ostiga majsfritters på hemmagjort ströbröd
5 5 1 0 röster

Ostiga majsfritters på hemmagjort ströbröd

Tänk så mycket gott man kan göra av hemmagjort ströbröd – av favoritbrödet som blivit över. Dessa ostiga majsfritters blir ett perfekt snack för stora och små att njuta av tillsammans med en god dipp.


Ingredienser

  • 1 burk majskorn
  • 3 dl majonnäs
  • 1 ägg
  • 3 matskedar mjöl
  • ½ dl hemmagjort ströbröd av JätteFranska
  • 1 och ½ dl ostmix (riven mozarella & cheddar)
  • ½ tesked salt
  • ½ tesked paprikapulver
  • ½ tesked peppar
  • En halv hackad knippe vårlök

Tillagning

Gör så här

  1. Finhacka vårlöken.
  2. Blanda samman majonnäs, ägg, mjöl, ströbröd, ostmix och kryddor i en skål.
  3. Forma smeten till ca 12 runda bollar (ta gärna hjälp av en glasskopa!).
  4. Fritera i airfryer i 190 grader i ca 8 min.