Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Nationaldagstårta med lemon curd, blåbär och banan
En krämigt god tårta för brödälskaren – Hönökaka gör sig perfekt som fluffigt tårtlager i den här roliga efterrätten. Gott för både stora och små. Givetvis går det bra att dekorera tårtan hur man vill, och med vad man tycker är gott!
Ingredienser
Två paket Hönökaka
150 g smör
2,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
5 dl vispgrädde
Lemon curd
Färska blåbär
Färsk banan
Tillagning
Gör så här
Mixa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulan tills krämen fått en bredbar konsistens.
Lägg två Hönökaka i botten och bre på smörkrämen.
Lägg på ett lager Hönökaka till och bre sedan på lemon curd
Lägg på sista lagret.
Täck toppen med hårt vispad grädde.
Lägg ut den skivade bananen i ett kors och fyll ut ytan runtomkring med blåbär.