Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Den här morotssoppan är härligt smakrik och snäll mot plånboken, särskilt om du hoppar över korven. Krutonger av till exempel Levain eller Danskt rågbröd gör måltiden mättande och ännu godare!
Ingredienser
500 g morötter
3 stora potatisar
2 gula lökar
3 rivna vitlöksklyftor
30 g smör eller olja
20 g färsk riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
2 liter grönsaksbuljong
Salt och peppar
2 chorizo eller annan kryddig korv (halloumi är också gott)
4-6 skivor överblivet bröd till krutonger
Tillagning
Gör så här
Skala och skiva potatis, morötter och lök.
Hetta upp smör eller olja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, morötter, potatis, spiskummin, ingefära och koriander tills allt fått lite färg.
Häll på grönsaksbuljong. Låt sjuda utan lock i cirka 15-20 minuter, tills morötterna och potatisen är mjuka.