Mozzarella Melt -  med ugnsrostade tomater och pesto - Recept | Pågen
4 5 1 11 röster

Mozzarella Melt - med ugnsrostade tomater och pesto

Sugen på något riktigt gott? Prova en mozzarella melt med ugnsrostade tomater och hemgjord pesto på krispig JätteFranska. En smakrik och lyxig macka!


Ingredienser

(4 Personer)
  • 8 skivor Pågen JätteFranska
  • 12 cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk smör
  • 8 skivor mozzarellaost
  • Salt och svartpeppar, efter smak
Pesto
  • 2 dl färsk basilika, packad
  • 1 dl pistagenötter, osaltade och skalade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • Saften från 1/2 citron
  • Salt och svartpeppar, efter smak

Tillagning

Gör så här
  1. Börja med peston. Grovhacka basilika, pistagenötter, parmesanost och vitlök i en matberedare. Häll långsamt i olivolja när beredaren är i gång. Tillsätt citronsaft, salt och svartpeppar. Smaka av.
  2. Värm ugnen till 200°C. Halvera tomaterna och lägg på en plåt med snittytan uppåt. Ringla olivolja och balsamvinäger över och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills de är mjuka och lätt karamelliserade.
  3. Förbered smörgåsarna. Bred smör på ena sidan av varje brödskiva. Vänd 4 av skivorna med smörsidan nedåt, lägg 2 skivor mozzarella på varje. Toppa med ugnsrostade tomater och lägg en brödskiva på toppen (smörsidan utåt).
  4. Värm smörgåsgrillen. Lägg i smörgåsarna och grilla tills brödet är gyllenbrunt och osten smält (3-5 min). Ta ut smörgåsarna och låt dem svalna i en minut. Skär dem i halvor och servera med pesto, salt och peppar.
Magnifico!