Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Börja med peston. Grovhacka basilika, pistagenötter, parmesanost och vitlök i en matberedare. Häll långsamt i olivolja när beredaren är i gång. Tillsätt citronsaft, salt och svartpeppar. Smaka av.
Värm ugnen till 200°C. Halvera tomaterna och lägg på en plåt med snittytan uppåt. Ringla olivolja och balsamvinäger över och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills de är mjuka och lätt karamelliserade.
Förbered smörgåsarna. Bred smör på ena sidan av varje brödskiva. Vänd 4 av skivorna med smörsidan nedåt, lägg 2 skivor mozzarella på varje. Toppa med ugnsrostade tomater och lägg en brödskiva på toppen (smörsidan utåt).
Värm smörgåsgrillen. Lägg i smörgåsarna och grilla tills brödet är gyllenbrunt och osten smält (3-5 min). Ta ut smörgåsarna och låt dem svalna i en minut. Skär dem i halvor och servera med pesto, salt och peppar.