4 5 1 13 röster

Mini-smörgåstårta a la Hönö Skärgårdskaka

En smörgåstårta behöver inte vara stor för att vara god. Bjud på en mini-smörgåstårta med Hönö Skärgårdskaka för en perfekt middag för få. Med tapas-inspirerade topping blir den ännu godare!


Ingredienser

Fyllning 1:

  • 1dl Röd pesto
  • 1dl crème fraiche
  • 1dl färskost
  • 1dl finhackad rödlök
  • 0,5dl riven parmesanost

 Fyllning 2:

  • 1dl soltorkade tomater (hackade i små bitar)
  • 1dl crème fraiche
  • 1dl färskost
  • 0,5dl hackad basilika

Topping:

  • Rucola
  • 1 förpackning minimozzarella
  • Hackad rödlök
  • Några knippen basilika
  • 1 förpackning Körsbärstomater
  • Riven parmesanost
  • Gröna oliver
  • 1 förpackning serranoskinka

Tillagning

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken och blanda sedan ner den ihop med färskost, crème fraiche, riven parmesanost och röd pesto för att göra den första röran.
  2. Hacka basilikan, och soltorkade tomaterna i små bitar. Rör ihop med färskost och crème fraiche för att göra den andra röran.
  3. Lägg ut Hönökakorna och bred på röra ett. Lägg på ett till lager Hönökaka och bred på den andra röran. Lägg på det sista lagret Hönökaka och bred på resten av röra ett.
  4. Toppa med rucola, serranoskinka, körsbärstomater, gröna oliver, finhackad rödlök, riven parmesan och några knippen färsk basilika.