Midsommarsnittar med Kavring, pepparrotskräm och kallrökt lax - Recept | Pågen
5 5 1 0 röster

Midsommarsnittar med Kavring, pepparrotskräm och kallrökt lax

Släng ihop världens enklaste och godaste snittar på klassisk skånsk Kavring, en skiva kallrökt lax och hemmagjord pepparrotskräm. Toppa med lite ätbara blommor så är Midsommarfesten räddad!


Ingredienser

(6 st snittar)
  • 3 skivor Pågen Kavring
  • 1 paket kallrökt lax
  • Ärtskott
  • Ätbara blommor (t.ex viol, penséer).
Pepparrotskräm:
  • 1 msk färskost
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar
  • citron

Tillagning

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  2. Dela Kavringskivorna på hälften.
  3. Bred på pepparrotskrämen och lägg på en skiva kallrökt lax.
  4. Dekorera snittarna med ärtskott och/eller ätbara blommor.