Tre snittar med goda tillbehör
Löjromssnittar
Svamp och picklad rödlök
Sparris och Citroncreme
Löjromssnittar
Gör så här:
Skär ut små trekanter och stek gyllene i olivolja.
Låt svalna.
Bre på crème fraiche och skeda upp löjromen. Dekorera med rödlök och gräslök.
Svamp och picklad rödlök
Gör så här:
Skär ut små fyrkanter av brödet, ca 4x4 cm och stek gyllene i olivolja.
Låt svalna.
Halvera svamparna och stek i olivolja med salt och peppar.
Bre på majonnäs på snittarna och lägg på svampen.
Toppa med picklad rödlök, rödbetsskott och lite svarta sesamfrön.
Sparris och Citroncreme
Gör så här:
Stansa ut små rundlar av brödet.
Blanda crème fraiche med lite citronzest, salt och peppar.
Skär ner sparrisen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten.
Låt svalna lite.
Bre på crème fraiche-blandningen på brödet och lägg på sparrisen.
Toppa med lite krasse.
Brödet som blir över går alldeles utmärkt att använda till tex glasstopping.
Se våra ”tillsistasmulan” recept för inspiration. : )