Löjromssnittar med Gräslök & Rödlök - Rosta - Recept | Pågen
15 minuter
5 5 1 1 röster

Löjromssnittar med svamp & picklad rödlök eller sparris & citroncreme

Tre snittar med goda tillbehör


Ingredienser

Löjromssnittar

  • 4 st
  • 2 skivor Rosta
  • 4 teskedar löjrom
  • 4 teskedar crème fraiche (34%)
  • Hackad rödlök
  • Gräslök
  • Olja att steka i

Svamp och picklad rödlök

  • 4 st:
  • 2 skivor Rosta
  • 4 st ekologiska shiitakesvampar
  • 4 teskedar majonnäs
  • Picklad rödlök
  • Rödbetsskott
  • Svarta sesamfrön
  • Salt
  • Peppar
  • olja

Sparris och Citroncreme

  •  4 st:
  • 2 st sparrisar
  • 2 skivor Danskt Rågbröd
  • 4 teskedar crème fraiche (34%)
  • Citronzest
  • Krasse
  • Salt peppar
  • Olja

Tillagning

Löjromssnittar
Gör så här:
Skär ut små trekanter och stek gyllene i olivolja.
Låt svalna.
Bre på crème fraiche och skeda upp löjromen. Dekorera med rödlök och gräslök.

Svamp och picklad rödlök
Gör så här:
Skär ut små fyrkanter av brödet, ca 4x4 cm och stek gyllene i olivolja.
Låt svalna.
Halvera svamparna och stek i olivolja med salt och peppar.
Bre på majonnäs på snittarna och lägg på svampen.
Toppa med picklad rödlök, rödbetsskott och lite svarta sesamfrön.

Sparris och Citroncreme
Gör så här:
Stansa ut små rundlar av brödet.
Blanda crème fraiche med lite citronzest, salt och peppar.
Skär ner sparrisen i mindre bitar och koka snabbt i saltat vatten.
Låt svalna lite.
Bre på crème fraiche-blandningen på brödet och lägg på sparrisen.
Toppa med lite krasse.

Brödet som blir över går alldeles utmärkt att använda till tex glasstopping.
Se våra ”tillsistasmulan” recept för inspiration. : )