Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Det är inte bara barn som behöver mellanmål, även vuxna mår gott av ny energi.
Ingredienser
4 skivor Pågen KärnSund
50 g smör
200 g brysselkål
2 äpplen
saften från 1 citron
4 tsk grovkornig senap
2 gröna chilifrukter
skalet från 1 citron
finhackade örter (t ex persilja och timjan)
Tillagning
Gör så här
Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i vatten. Pressa över citron så håller de sig fräscha. Skär av roten på brysselkålen och plocka av bladen. Skiva chilin tunt.
Stek brysselkålsbladen i smör på medelvärme. Torka av äppelskivorna och stek dem.
Lägg några skivor äpple på varje macka och brysselkål ovanpå. Klicka över senap och toppa med grön chili, finrivet citronskal, finhackade örter och flingsalt.