4 5 1 12 röster

Matig tacotårta med nachos och avokado

Tacofredagen blev plötsligt så mycket bättre! Med hela familjens favoritsmörgåstårta blir vilken middag som helst en fiesta.


Ingredienser

  • JätteFranska (1 påse)
  • Ca 500-1 kg valfri färs
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 1 burk majs
  • 1 rödlök
  • 2-3 burkar tacosås
  • En påse riven ost
  • Nachos (gärna i olika färger!)
  • 1 kruksallad
  • 1 gurka
  • 1 förpackning cocktailtomater
  • 1 avokado

Crème fraiche/cream cheese-röra:

  • 1 burk Crème fraiche
  • 1 burk Cream cheese

Guacamole:

  • 2st avokados
  • Crème fraiche (Ca 1dl eller efter smak)
  • Chili (efter smak)
  • Koriander (efter smak)
  • 1 msk citron/lime juice
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Tillagning

Gör så här:

  1. Blanda ihop crème fraiche och cream cheese till en röra.
  2. Stek färsen och krydda med tacokrydda
  3. Gör guacamole genom att blanda ihop ingredienserna ovan. Spara den tredje avokadon till att pynta tårtan med.
  4. Skär upp rödlök, gurka, tomter, sallad.
  5. Lägg ut 6 st skivor JätteFranska i en fyrkant.
  6. Lägg på färs, majs, rödlök, salsa och guacamole på ett lager, och fyll sedan på med ett lager JätteFranska.
  7. Lägg på creme cheese-röran och strössla ost över i nästa lager.
  8. Varva lager på lager tills färsen är slut (se till att du har lite av cream cheese-röran kvar).
  9. Stryk resten av creame cheese-röran runt kanten samt ovanpå tårtan och pynta med nachos runt kanterna.
  10. Pynta tårtan med sallad, gurka, cocktailtomat, rödlök, majs, avokado, salsa och koriander.