Macka med Musslor & Mango - SurdegsGoda - Recept | Pågen
20 minuter
3 5 1 1 röster

Macka med pilgrimsmusslor och mango

Världen ryms mellan två skivor bröd och vi har gjort en resa bland världens smaker. Dagen blev till kväll och kvällen blev till natt. I takt med att det mörknade kände vi hur hungern kom smygande. Den bästa nattmackan vi har ätit, åt vi under bar himmel på Madeira.


Ingredienser

4 portioner

  • 8 skivor Pågen Surdegbsröd LantGoda
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 lime
  • ⅓ röd peppar
  • ½ kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 mango
  • ⅓ gurka
  • 2 tomater
  • ½ silverlök

Tillagning

Gör så här

  1. Tina musslorna om de är frysta.
  2. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Kärna ur och hacka chilin. Hacka koriandern. Blanda majonnäsen med limeskal, chili och koriander. Smaksätt med salt och limesaft.
  3. Skala och skär mangon i skivor. Hyvla gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Skär pilgrimsmusslorna i skivor.
  4. Bred majonnäsen på alla brödskivorna. Lägg på tomat, gurka och lök på hälften av bröden. Lägg därefter på pilgrimsmusslorna och toppa med mangon. Lägg på resten av brödet som lock.
  5. Grilla i mackgrill ca 6 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.