Magiskt god äppelkaka med Gifflar - Recept | Pågen
5 5 1 1 röster

Magiskt god äppelkaka med Gifflar

Vad passar bättre för att göra en äppelkaka extra god och kanelig än att addera Gifflar som ett extra härligt lager?! Den här magiskt goda äppelkakan kommer garanterat bli din nya favorit!


Ingredienser

  • 2 paket Gifflar Kanel
  • Smält smör att pensla Gifflarna med
  • 6 äpplen
  • 1 tsk kanel

Vaniljsås eller glass till servering

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 dl grädde
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt

Tillagning

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  3. Blanda med kanel så alla äppelbitar täcks och häll över i en kakform.
  4. Lägg smör, socker, sirap och grädde i en kastrull och låt koka 5 min.
  5. Blanda ner havregryn, mjöl och salt.
  6. Bred ut smeten över äpplena i kakformen så du får ett jämnt lager
  7. Dela Gifflarna på mitten och lägg ut som ett täcke över smeten.
  8. Pensla med lite smält smör.
  9. Grädda mitt i ugnen i 40 min.
  10. Håll koll att Gifflarna inte bränns, märker du att de börjar bli brända kan du ta aluminiumfolie och lägga över formen under resten av tiden i ugnen.
  11. Låt pajen svalna lite innan servering.
  12. Servera gärna med vaniljsås eller glass!