Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Vissa gånger blir man extra glad när man packar upp matsäcken. Som när den här äggmackan vecklas ur foliepappret.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 msk smör (till stekning)
salt
1 stor tomat
1/4 gurka
2 msk smör (till bröden)
8 skivor Pågen Guldkorn
4 salladsblad
8 skivor hushållsost
8 skivor skinka
svartpeppar från kvarn
Till servering
Hamburgerdressing
Tillagning
Gör så här
Vändstek äggen i smöret i en stekpanna på medelvärme, krydda med salt och låt svalna.
Skiva tomaten och gurkan.
Bred smöret på alla brödskivor. Lägg på sallad, ost, skinka, ägg, tomat och gurka på hälften av bröden. Krydda med svartpeppar och lägg på resten av bröden som lock.
Dippa mackan i dressingen.
Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.