Macka med Ajvar & Yoghurt på Levain - Recept | Pågen
15 minuter
4 5 1 2 röster

Lunchmacka med ajvar, rödlök & yoghurt

Världen ryms mellan två skivor bröd. Konsten att inte krångla till det!


Ingredienser

4 portioner

  • ½ dl ajvar relish
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 2 saltgurkor
  • ½ rödlök
  • 8 skivor vetelevain eller surdegsbröd
  • 8 skivor ost, gärna Edamer
  • 8 skivor kokt skinka

Tillagning

Gör så här

  1. Rör ihop ajvar och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Skiva gurkorna på längden. Skala och skiva löken tunt.
  3. Bred ajvarcrèmen på alla brödskivorna. Fördela ost, skinka, gurka och lök på hälften av bröden. Lägg på resten av bröden som lock.
  4. Grilla i mackgrill ca 6 minuter.

 

Receptet är framtaget av Pågen i samarbete med ICA.