Macka med Renskav & Lingon på LingonGrova - Recept | Pågen
20 minuter
5 5 1 0 röster

Macka med renskav, cream cheese och hasselnötter

En varm och mättande smörgås som ger dig härliga norrländska smaker


Ingredienser

4 per.

  • 4 skivor Pågen LingonGrova
  • 4 msk naturell cream cheese
  • 1 pkt renskav
  • 1 msk smör
  • 8 skivor mesost
  • 4 halva picklade rödlökar
  • 2 msk rårörda lingon
  • 12 rostade grovhackade
  • hasselnötter utan skal
  • smörgåskrasse
  • salt och peppar

Tillagning

Gör så här

  1. Fördela cream cheese på brödskivorna.
  2. Stek renskavet i smör.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg renskavet på mackorna när den är varm.
  5. Lägg på mesost, picklad lök och lingon.
  6. Strö över nötterna och garnera med krasse och ett par varv med svartpepparkvarnen.