Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Macka med rödbetshummus, groddar och rostad fetaost. Färgglada och näringsrika mackor som piggar upp! På bilden används alfa-groddar men de går givetvis bra att byta ut mot andra spännande alternativ.
Ingredienser
4 port
8 skivor Pågen Surdegsgoda
150 g fetaost
500 g färdigkokta rödbetor
1 förp kokta kikärter ca 390 g
1 vitlöksklyfta
½ msk spiskummin
3 msk olivolja
½ citron
Salt och cayennepeppar
1 förp groddar
1 förp ärtskott
½ dl rostade pumpakärnor
Tillagning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fetaosten i tärningar, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt baka tills osten fått fin färg.
Mixa samman rödbetor, kikärter, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Skär av en bit av stjälken på ärtskotten, skär sedan resterande del i mindre bitar. Blanda ärtskotten med groddarna.
Bre rödbetshummusen på brödskivorna. Toppa med fetaost, groddar, ärtskott och pumpakärnor.