Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Visst kan ett gott, färskt bröd ta huvudrollen i en lyxig middag. I det här receptet toppas en rostad skiva Levain surdegsbröd med kalvstek, tjusiga inlagda rödbetor och stuvad spetskål.
Gnid in kalvsteken med svartpeppar, dragon och salt. Bryn runt om i smör tills den får lite färg. Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C, ca 45–55 minuter. Låt svalna helt och skiva sedan tunt.
Skala och skiva rödbetorna tunt med mandolin, lägg i isvatten till servering. Skär de inlagda rödbetorna i skivor.
Stuvad spetskål: Strimla spetskålen fint. Koka i saltat vatten ca 1 minut och kyl i isvatten. Häll av och låt rinna av på en ren kökshandduk. Häll grädden i en kastrull och koka tills 2/3 återstår. Smaka av med citronskal och salt. Vänd ner spetskål, persilja och färsk dragon.
5. Till servering: Stek surdegsbrödet i lite smör eller olja så de får en fin gyllene yta. Lägg på några skivor kalvstek på vardera bröd och toppa med den stuvade spetskålen, inlagda rödbetor, skivade rödbetor samt polkabetor och toppa sist med rödbetsgroddar.