Vi på Pågen älskar bröd och det präglar allt vi gör. Våra produkter finns hos många människor både morgon, middag och kväll.
Ett förtroende vi ser ödmjukt på och som vi arbetar för att upprätthålla varenda dag. Att baka med kärlek betyder för oss att ha omtanke om råvaror, om våra medarbetare, om våra konsumenter och om våra gemensamma resurser.
Pågen har bakat bröd i över 140 år och vi delar gärna med oss av vår kunskap kring bröd och bakning – allt från matnyttiga tips för hemmabagaren till intressanta fakta om bröd, förvaring och hälsoaspekter.
Våra härliga recept ger dig uppslag till dagens alla måltider och idéer på hur man kan ta tillvara bröd som börjar bli gammalt.
Vi gillar alla olika - och det är det som är så härligt. Pågen vill vara en hjälpande hand till en vardag fylld av goda stunder och smaker. Våra bröd gör alla måltider bättre. Därför har vi allt från nyckelhålsmärkta, osötade bröd till Gifflar och skorpor. Hos oss finns något för alla.
Picklad purjolök blir grädde på moset på laxmackan till helgens brunch.
Ingredienser
8 skivor Pågen Roast’n Toast
400 g varmrökt lax
½ kruka citronmeliss
1 dillvippa
2 msk extra virgin olivolja
4 tsk kapris
gräslök
citronmelissblad
Picklad purjolök
1 purjolök, det vita
0,5 dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
Tillagning
Gör så här
Finfördela laxen i en skål med en gaffel. Finhacka citronmeliss och dill och rör ner i laxen tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt. I en burk med tättslutande lock håller röran ca en vecka i kylskåp.
Smöra brödskivorna och stek dem hastigt i en stekpanna. Lägg picklad purjolök och laxröra på hälften av brödskivorna. Toppa med kapris, gräslök och citronmelissblad. Salta och peppra efter smak och avsluta med en brödskiva på toppen.
Picklad purjolök
Koka upp en lag av ättika, socker och vatten.
Skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor och tryck ut lökringarna.
Koka upp en halv liter vatten med 1 dl salt och blanchera lökringarna.
Skölj löken kallt och lägg i en skål. Häll över ättikslagen, täck med lock.
Låt dra i kylskåp, gärna ett dygn för bästa resultat.